Paslanmaz Çelik Tavanızı Doğru Kullanıyor Musunuz?

Pişirme gereçleri alınırken ürünün yapışmaz olması en çok aranan özelliklerden biridir. En sağlıklı pişirme gereçlerinden biri olan paslanmaz çelik bu konuda birçok kişiyi ne yazık ki tatmin etmez. Peki paslanmaz çelik gerçekten yapışmaz özelliğe sahip olamaz mı? Yoksa biz onu doğru şekilde kullanmıyor olabilir miyiz? Bu sorunun cevabını öğrenmek için gelin paslanmaz çelik hakkında biraz daha bilgi edinelim.

Paslanmaz çelik ürünler, onu yapışmaz özellikli hale getirecek kimyasal kaplamaya sahip değildir. Yine de bu onun yapışmaz özellikte olmasına engel değil. İşin sırrı, onu doğru şekilde kullanabilmekte.

Paslanmaz Çelik Nedir?

En temelde paslanmaz çelik, %10.5 oranında krom da dahil olmak üzere birçok farklı metalin birleşiminden oluşur. İçindeki bu materyal sayesinden aşınmaya karşı dayanıklıdır ve parlak bir görüntüsü vardır.

Her bütçeye ve önceliğe göre farklı tiplere ve kaliteye sahip olan birçok farklı paslanmaz çelik malzeme bugün piyasada kendine yer bulmaktadır.

Neden Şefler Bile Paslanmaz Çelik Tava Tercih Eder?

Dayanıklı, güvenilir, güvenli ve parlaklığıyla mutfakları profesyonel şeflerin mutfakları gibi gösteren bu muhteşem ürün, tüm bu sebeplerden dolayı oldukça tercih edilesi bir seçenek.

Ve profesyonel şeflerin bile ezici bir çoğunluğunun mutfaklarında paslanmaz çeliğe yer veriyor olmasının yukarıda saydıklarımızın dışında bir sebebi daha var: Tava ve tencerelere yapışan yemekleri kazımak için zamanlarının olmaması!

Paslanmaz Çelikte Yemekler Neden Yapışır?

Birçok tüketici arasında paslanmaz çeliğin kullanımının zor olduğu, yemeklerin yapıştığı ve temizlemenin de oldukça yorucu olduğu yönünde hiç de adil olmayan bir şöhreti var.

Elbette ki tüm bu insanlar yalan söylemiyorlar ama hatalı oldukları bir konu var ki o da paslanmaz çelik ürünleri doğru şekilde kullanmamak.

Bu ürünlerin sabır gerektiren ürünler olduğu konusu bir gerçek ancak bakımını düzgün yapıp doğru kullanmak için sabır gösterdiğiniz takdirde alacağınız temiz ve leziz sonucun oldukça tatmin edici olacağı da kesin.

Paslanmaz Çeliği Doğru Kullanmanın İpuçları

Ağızlarda garip bir tat bırakmayan, özel bir tada sahip mühürlenmiş etinizi gururla servis etmek için paslanmaz çeliğin önemli olduğundan bahsetmiştik.

Ancak bu gururu yaşayabilmek ve o leziz tadı deneyimleyebilmek için onun kurallarına uymanız gerektiğini de unutmayın.

İşte o kurallar:

Döküm Tencerelere de Uygulanan İşlem: Seasoning

Öncelikle, ürününüzü ya da setinizin her bir parçasını yeni aldığınızda ve sonrasında düzenli olarak seasoning dediğimiz temizlik ve bakım işleminden geçirmenizde fayda var.

Bunun için öncelikle ürünü az miktarda deterjanla ve yumuşak bir bezle yıkayıp havluyla kurulayın. Sonrasında ürünün içine 1 cm kadar derinlik oluşturacak şekilde ayçiçek yağı koyup yağ iyice ısınana kadar ocakta bekletin. Bu süreçte ürünün yan duvarlarının da yağlanabilmesi için mutlaka ürünü yavaşça çevirin. Sonrasında ocağı kapatıp yağın ve ürünün soğumasını bekleyin. Ardından yağı bir kaba alıp ürününüzü bu kez deterjansız olarak yıkayıp kurulayın.

Yorum yaz